Jak si ušít pánské boxerky. Návod a střih ZDARMA

Začátky v šití spodního prádla a první objevování materiálů jsou pro každého těžké, proto jsem se rozhodla napsat další článek a to na téma šití pánských boxerek.

MATERIÁL na ušití boxerek

Látky

Jaký vlastně potřebuji materiál na to, abych ušila pánské boxerky? Celkově je to otázka na preference každého jedince, ale za sebe budu opět doporučovat přírodní materiály jako jsou bambusový úplet a bavlněný úplet. 

Tyto materiály jsou vhodné na ušití boxerek, trenek, slipů a podobně. Gramáž je nejčastěji od 190g-220g. Zde bych volila běžných 210g. Nižší gramáž je z mého pohledu už i průhledná, při šití se roluje a celkově se mi s ní špatně pracuje a pro změnu vysoká gramáž je zase už moc teplá na nošení. 

Pak už je na vás jestli zvolíte jednobarevné látky a nebo s nějakým pánským vzorem či obrázkové.

Pruženky do boxerek

Když jsem poprvé chtěla ušít pánské boxerky (To jsem ještě nepodnikala) narazila jsem na velký problém s kvalitou gum do boxerek. Cokoliv jsem objednala, tak byla zvláštní guma, která se nepodobala ani zdaleka těm, které manžel nosil na kupovaných. Po několikátém zklamání jsem se začala zajímat o tuto problematiku více. Pruženky na kalhotky? Hrůza a celkově materiály na spodní prádlo prostě nebyly. Začala jsem hledat výrobce na gumy do boxerek. A našla jsem dokonce hnedka v České republice a vy víte, že mám české výrobky ráda! První guma byla s nápisem ORIGINAL.. a následovaly další, které jsem nechala vyrobit.. (gumy se vzorem zde).

No joo, ale né každý má rád gumy se vzorem, proto jsem pro vás nechala vyrobit i pruženky jednobarevné a také v české kvalitě. (gumy jednobarevné zde).

IMG_20240119_113631IMG_20240213_112912

Nitě

Na ušití celkově spodního prádla ať už boxerek či kalhotek si vystačíte s běžnými polyesterovými nitěmi. 

 

Střih

A pochopitelně se nehneme bez střihu a ten já za sebe doporučuji od SHAPE-PATTERN, paní Lenka má střih moc pěkně zpracovaný, má vše krásně označené a navíc je ZDARMA. Střih naleznete u autorky na e-shopu zde: Střih na boxerky ZDARMA

Od paní Lenky jsem šila i jiné střihy jako legíny pro dceru či tričko pro chlapa. Doporučuji vyzkoušet i další střihy z autorčina výběru. :-)  

Nicméně né každé postavě lahodí každý střih. Když sedí nám, nemusí sedět vám a proto zde mám spoustu dalších střihů i od jiných autorek jako je Caramilla, Prošikulky či Fazonetka a tištěné střihy máme zde: Tištěné střihy na boxerky, trenky a spodní prádlo.

 

IMG_20240115_143100IMG_20240116_153733

 

Video jak si ušít boxerky ZDARMA